16. marraskuuta 2014

Daim-yllätys

Inspiriduin alku viikosta, kun selailin uusinta Maku-lehteä ja sielä näin kuvan pinkistä pinjata-kakusta, joka kätki sisälleen yllätykseksi pähkinöitä. Aloin miettiä voisiko samaa ideaa käyttää suklaahyydykekakussa. Mun kakku kätkee sesälleen daim-rakeita, mutta esim. myös m&m's karkit voisi olla tähän ihan mahtava vaihtoehto!


Daim-yllätys kakku ohje n.20cm vuokaan

pohja:
suklaapisara-keksejä
rasvaa
(kaakaojauhetta)

täyte:
360g maitosuklaata 
3.6 dl vispikermaa
360g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl tummaakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria oman maun mukaan
1 liivatelehti
tilkka sitruunan mehua

lisäksi:
2 pussia daim-rakeita, säästä osa kotisteluun

ohje:
Vuoraa vuuan pohja leivinpaperilla ja öljyä kevyesti reunat ja halutessasi siivilöi tomusokeria.
Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita.. Painele keksiseos vuuan pohjalle.
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, kaakaojauhe, sokerit ja suklaa.
Sulata liivate tilkkaan sitruunanmehua ja lisää massan joukkoon.
Valitse sopivan kokoinen rengas, kuppi, muki tms. jonka laitat kakkuvuuan pohjalle, keksipohjan päälle. Pursota/levitä massa kakkuvuokaan niin, että keskelle jää aukko jossa ei ole täytettä. Täytä aukko daim-rakeilla ja vedä käyttämäsi rengas pois. Laita loppu massa vuokaan niin, että daim-murut jäävät kakun keskelle piiloon. 
Hyydytä jääkaapissa 4h tai mielellään yön yli. 
Koristele haluamallasi tavalla.


  • Kakku jää pehmeän moussemaiseksi, jos haluat enemmän hyydykekakkumaisen lopputuloksen käytä enemmän liivatetta.
  • Jos käytät tummaasuklaata, tarvitset enemmän tomusokeria ja voit jättää kaakaojauheen kokonaan pois.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti