13. tammikuuta 2015

Täydellinen suklaakakku

Ohjetta suunnittellessa tutkin netistä kymmeniä eri suklaakakku-ohjeita ja jokaisesta vähän jotain oppineena tälläinen tuli mun täydellisestä suklaakakusta.
Kakun tein ensimmäisen kerran jo kesäkuussa 2014 ja sen jälkeenkin on kakkua muutamasti tehty.
(Kuvat siitä ihka ensimmäisenä tehdystä)


Pohja: n.20cm vuoka
150g voita 
150g suklaata sulana
n.50g suklaata pienenä rouheena
1dl sokeria
5 keltuaista
1dl vehnäjauhoja
1/4dl kaakaojauhetta
1/3dl perunajauhoja
1.5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
5 valkuaista
½dl sokeria

Paisto 175astetta n.30-40 min.

Kostutus:
vaniljamaito

Täyte:
2dl vispikermaa
110g vanilja tuorejuustoa
130-150g valkosuklaata
+valkosuklaarouhetta
+mustikoita

Suklaakuorrute:
1.25dl vettä
20g fariinisokeria
20g tummaa muscovadosokeria
175g voita
300g maitosuklaata pienittynä

Keitä vesi, sokerit ja voi kattilassa. Laita rouhitut suklaat kulhoon ja kaada keitetty massa suklaan päälle ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jähmetä kylmässä muutama tunti/yön yli ja levitä epätasaisesti kakun päälle.

(Oon tehny kakun myös mansikkarahkatäytteellä, joka sopi siihen mahtavasti!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti